SCRISOARE DESCHISA CATRE REDACTIA "VREMEA NOUA"

SCRISOARE DESCHISA CATRE REDACTIA "VREMEA NOUA"

SCRISOARE DESCHISA CATRE REDACTIA "VREMEA NOUA"

SCRISOARE DESCHISA CATRE REDACTIA "VREMEA NOUA"

CATRE REDACTIA „VREMEA NOUA”

SCRISOARE DESCHISA

Prin prezenta va solicitam dreptul la replica in ideea de a clarifica intreaga expunere total nedeontologica fata de profesionalismul d-nei dr.Lupeica Ioana, medic angajat in CPU a spitalului nostru, expunere in cadrul articolului „Lepra satului din Suletea, dovada ca politia este neputincioasa! „din editia de astazi marti 23.08.2016 a publicatiei d-voastra „Vremea Noua”, articol semnat de Cezara Mironica.

Redam paragraful in cauza:

Doctorita Lupeica, tupeu cu duiumul!

Toader Zainea a ajuns la Spitalul de Urgenta din Barlad, unde a fost diagnosticat cu Traumatism Cranio-Facial si fractura de piramida nazala, plus o fractura de mandibula. A stat omul in halul in care era, de la 8.00 de dimineata, pana pe la ora 17.00, cand a binevoit si medicul de garda, Ioana Lupeica, sa il vada, trimitandu-l de la un cabinet la altul! Medicul Ioana Lupeica este cea care este cunoscuta drept un medic incredibil de prost crescut, care tipa la pacienti si are un comportament extrem de agresiv, recomandand unei paciente, acum cateva luni, cu care se certa ca la usa cortului: „Ba ma-ta sa suga p***”, „Sa-ti iei calciu din sperma”. Familia lui Toader Zainea a solicitat ca acesta sa fie transferat la Clinica Buco Maxilo Faciala din Iasi, dar medicii barladeni au considerat ca fractura de mandibula este minora, nefiind cazul transferarii, internand omul in sectia ORL, pentru o zi. Acesta va fi externat astazi, isi va scoate certificat medico-legal si va face plangere la politie pentru bataia incasata de la Denis Raianu. ”

Pacientul la care se face referire, din Fedesti/ Suletea, in varsta de 68 de ani, a fost adus de SAJ la orele 8:50 pentru traumatism cranian, victima unei agresiuni si preluat in CPU la orele 9:00,constient, fiind investigat conform protocolului( analize de laborator, CT, examinari suplimentare). Astfel ca, la orele 9.44 pacientul avea si rezultatul la CT, ulterior fiind trimis pentru examinari neurologie, ORL, oftalmologie.

Deoarece leziunile descrise de investigatia imagistica, coroborate cu examinarile clinice efectuate, nu au constituit criteriu de urgenta( fapt precizat telefonic in cadrul discutiei dintre medici de garda dintre spitale) pentru o examinare BMF in spitalul de nivel superior, pacientul a ramas in supraveghere pana dimineata din 23.08.2016 in CPU, cand a fost preluat de un apartinator.

In contextul celor prezentate unitatea nostra dezavueaza total continutul calomniator al articolului la adresa d-nei doctor Lupeica, medic aflat in serviciu normal si nu de garda, conform celor expuse; totodata mentionam ca, in conformitate cu declaratia pacientului, acesta a negat ca ar cunoaste-o pe d-na Mironica Cezara, care s-a prezentat in calitate de apartinator(„ruda”) a pacientului, interesandu-se de starea d-lui. Ca urmare a faptului ca pacientul a negat ca ar cunoaste-o, d-na dr.Lupeica a invitat-o politicos sa paraseasca spatiul CPU; astfel ca, ulterior, in editia de dimineta a publicatiei, a aparut articolul in forma de mai sus.

Precizam ca d-na dr.Lupeica este un medic profesionist, indeplinindu-si atributiile de serviciu in totalitate, dedicata pacientilor.

Avand in vedere cele prezentate si faptul ca nu este prima data cand doamna Mironica Cezara scrie articole defaimatoare in presa la adresa d-nei doctor, si, extrapoland, la adresa spitalului, conducerea spitalului apreciaza ca astfel de situatii constituie un factor de hartuire pentru intregul colectiv al CPU, si nu numai, determinand, in final, ca medicii sa refuze sa mai lucreze in serviciul CPU sau in unitatea noastra spitaliceasca.

CONDUCEREA SPITALULUI MUNICIPAL DE URGENTA „ELENA BELDIMAN” BARLAD